Start seizoen 2015/2016

Gepubliceerd: maandag 31 augustus 2015 Geschreven door Scheids

Op 3 september starten de trainingen van de Eagles weer en op 19 september starten Eagles 1 en 2 de competitie met een thuiswedstrijd in de Galgenwaard!

 Hoog tijd voor een aantal praktische wedstrijdzaken:

  • BELANGRIJK: de wedstrijdformulieren dienen uiterlijk op de zondag van het speelweekend verstuurd te worden (zie Wedstrijdzaken voor het adres). Doen we dit niet, dan krijgt de club een boete. Er zullen enveloppen worden verstrekt om het nog makkelijker te maken. 
  • Ook belangrijk: lees de spelregels weer 's door: http://www.basketball.nl/nbb-organisatie/reglementen-en-spelregels/spelregels Er verandert nogal 's wat in de spelregels, dus zowel scheidsrechters als spelers doen er goed aan om hun kennis up-to-date te houden. Vooral het casusboek is interessant leesvoer, waarin ook de volgende twee veelgemaakte fouten staan:
    • Terugspelen op eigen helft is pas het geval als de speler en bal VOLLEDIG over de middellijn zijn geweest. Eén voet op de aanvalshelft en dan terug mag dus!
    • Bij de 5e teamfout begaan door het team dat in balbezit is (bijvoorbeeld een aanvallende fout), volgen GEEN vrije worpen. Zijkant dus!
  • Het is als speler van H2 toegestaan 5 keer mee te doen met H1. Vaker is alleen toegestaan voor bankspelers
  • Ook dit seizoen is ieders taak in het veld duidelijk: spelers spelen en scheidsrechters scheidsen. Accepteer iedere beslissing van de scheidsrechters en concentreer je op je eigen spel!

 

Veel plezier dit seizoen!

 

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes